Malzemeler
Kebap için:
♦ 750 gr. Süt danası kuşbaşı et (küçük doğranmış)
♦ 3 kaşık sıvı yağ
♦ 2 soğan, 2 biber, 2 domates (veya yarım kaşık salça)
♦ 1 paket yemeklik mantar (200 gr.)
♦ Tuz-karabiber
Krep hamuru için:
♦ 3 yumurta
♦ 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un
♦ 2 su bardağı süt
♦ 1 kahve kaşığı tuz
♦ 1 çorba kaşığı erimiş yağ
Yapılış Tarifi 1
Düdüklü tencereye et, ince doğranmış soğan, biber, domates, tuz, karabiber, yıkanıp 2- 3 parçaya bölünmüş mantar konup karıştırılır.
Kapak kapatılıp ocağa konur. Buhar çıktıktan sonra hesap edilmek üzere 20 dakika pişirilir. (Et, yağına kalmalıdır.)
KREP YAPILIŞI:
Bir kapta yumurtalar, tuz, erimiş yağ ve un, azar azar süt konup ezilir. Sütün tamamı konup sulu bir hamur yapılır.
Küçük bir tava yağlanır. Bu hamurdan küçük bir kepçe konup yayılır, pişirince ters çevrilir.
Pişen krepler tavadan alınıp yarısına 1 kasık mantarlı kebap konur. İkiye katlanır. Servis tabağına sırt sırta yerleştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder