MALZEMELER
1 ölçü ince bulgur (sadıkoğlu köftelik ince bulgur)
1 ölçü haşlanmış, ezilmiş patates
1/2 ölçü kırmızı pulbiber (1 saat önce üzerini az geçecek su ile ıslat)
1 küçük soğan (rendelenmiş)
1 adet rendelenmiş domates
1-2 kaşık zeytinyağ
Kimyon
Karabiber
Tuz
Üzerine:
Marul yaprakları
Maydanoz
Nane
Yeşil soğan
Nar ekşisi
YAPILIŞI
Bulguru soğan, pulbiber, kimyon, karabiber, tuz ile yoğur. Üzerini bir kase ile kapatın. Bulgurun şişmesi için bekletin.
30-40 dk. sonra önce domates ile iyice yoğurun. Bulgur kaynaşmaya başlayınca patatesi ekleyin ve yoğurun.
Elinizi bir kaç kez suya batırıp kıvama gelmesi için tekrar yoğurun. Baharatlarını ve tuzunu gerekiyorsa ekleyin.
İsterseniz zeytinyağı ekleyin.Marul yaprakları üzerine elinizle sıkımlar yaparak dizin.Üzerine nane maydanoz, yeşil soğan ve nar ekşisi ekeleyin.
Bekletmeden servis yapın.
1 ölçü ince bulgur (sadıkoğlu köftelik ince bulgur)
1 ölçü haşlanmış, ezilmiş patates
1/2 ölçü kırmızı pulbiber (1 saat önce üzerini az geçecek su ile ıslat)
1 küçük soğan (rendelenmiş)
1 adet rendelenmiş domates
1-2 kaşık zeytinyağ
Kimyon
Karabiber
Tuz
Üzerine:
Marul yaprakları
Maydanoz
Nane
Yeşil soğan
Nar ekşisi
YAPILIŞI
Bulguru soğan, pulbiber, kimyon, karabiber, tuz ile yoğur. Üzerini bir kase ile kapatın. Bulgurun şişmesi için bekletin.
30-40 dk. sonra önce domates ile iyice yoğurun. Bulgur kaynaşmaya başlayınca patatesi ekleyin ve yoğurun.
Elinizi bir kaç kez suya batırıp kıvama gelmesi için tekrar yoğurun. Baharatlarını ve tuzunu gerekiyorsa ekleyin.
İsterseniz zeytinyağı ekleyin.Marul yaprakları üzerine elinizle sıkımlar yaparak dizin.Üzerine nane maydanoz, yeşil soğan ve nar ekşisi ekeleyin.
Bekletmeden servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder