8 Eylül 2013 Pazar

patlıcanlı makarna tarifi

Malzemeler:

2 adet orta boy patlıcan
1 paket makarna
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 su bardağı domates rendesi
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet kırmızı tatlı biber (isteğe göre 1 sarı 1 kırmızı biber)
tuz, karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Sıvıyağda kızartıp fazla yağını çekmesi için peçete serilmiş bir tavağa alın.
Domatesleri rendeleyin. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ince ince kıyın.
Soğanı, biberi ve sarımsakları 2 dakika kadar zeytinyağında soteleyin. Üzerine domates rendesini ekleyip 4-5 dakika kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan almadan tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Tuzlu suda haşladığınız makarnayı süzün. Sosu makarnanın üzerinde dökün ve karıştırın.
Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine Kızartmış patlıcanlar ve rendelediğimiz kaşar peynirini ilave ederek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder